Bant Dedektör Üretimi
Bant dedektör ürünü, belli mesafedeki metalleri algılayabilen bir dedektördür. Bu dedektörler mevcut ortama manyetik alanlar yayınlar. Yayınlamaya karşılık geri dönen sinyaller de istenilen mesajı vermektedir. Bant dedektörlerin en çok bilinen özelliği saklananı bulmak ve açığa çıkarmaktır. Paslanmaz malzemeden üretildiği için uzun ömürlü kullanıma müsaittir. Bu özelliği sayesinde gıda şartnamesine de uygunluk göstermektedir.
Bant Dedektör Çeşitleri
Bant dedektörler kendi içinde çeşitlere ayrılmaktadır. Bant dedektör kullanımı çeşidine göre farklılık göstermektedir. Bu ekipmanların kullanım pratiği farklı olduğu gibi istenilen sonucu da farklı tarzlarda vermektedir.
- Tek Sensörlü Metal Dedektör: Metalleri tek yönden algılamaktadır. Bantların alt tarafına takılarak, banttın üstünden geçen malzemedeki zararlı metalleri algılar. Bu metaller malzemeye dışardan karışmaktadır. Makinalara zarar verebilmektedirler. Bant dedektörler algıladığı metalleri ışıklı ve sesli olarak sinyal verir.
- Çift Sensörlü Metal Dedektör: Metalleri çift taraflı algılamaktadır. Bu yüzden tek sensörlü metal dedektörlere göre daha hassas bir yapıya sahiptir. Banttın altına ve üstüne aynı şekilde takılmaktadır. Yine aynı şekilde banttın üzerinde geçen metalleri algılayarak sinyal vermektedir.
- Tünel Tipi Metal Dedektör: Homojen bir yapıya sahiptir. Metal algılama hassasiyeti çok yüksek olan kapalı devre sistemidir. Malzeme dedektörün tünelinin içinden geçmektedir. Bu geçiş aşamasında zararlı metalleri algılayarak sinyal vermektedir.
- Boru Tipi Metal Dedektör: Boru yapısındaki bu dedektörlerin içinden malzeme geçmektedir. Bu geçiş sırasında metaller algılanmaktadır. Tünel tipi metal dedektör ile aynı yapıya sahiptir. Pnomatik çalışan klape ile zararlı metaller dışarı atılmaktadır.
Bant Dedektör Kullanımı
Bant üstü malzeme taşıma alanlarında bant dedektör kullanımına başvurulmaktadır. Malzemelerin yüksekliğine göre hangi tip dedektör kullanılacağı belirlenmektedir. Montajı ve taşıması kolay ürünlerdir. Her cins metalleri algılayabildikleri için pek çok sektöre hizmet vermektedirler. Endüstri alanlarında da sıklıkla kullanılmaktadırlar. Kullanım amacına ve isteğe göre imalatı aşamasında farklı şekillerde oluşturulabilmektedirler. Genellikle garanti kapsamındadırlar, bu yüzdende yedek parça gibi sıkıntılar yaşatmaz. Dijital göstergeleri sayesinde zararlı metalleri ortaya çıkarmaktadır. Hedef tanımlama konusunda oldukça güçlüdür. Dayanıklı ve sağlam oldukları için ağır işletme şartlarında da kullanılabilmektedirler. Sayısal değerleri sayesinde hassasiyet ayarları isteğe göre belirlenmektedir. Bununla beraber sıfırlama imkanı da vardır.